04-06-17

Groenten in de oven met een dikke saus van witte bonen

 

2 personen – voorbereiding:20 minuten – bereiding: 4 minuten

 

Benodigdheden: 1 aubergine – 1 zoete aardappel – 3 lange sjalotten – ¼ van een butternut - 4 kleine tomaten – 6 teentjes knoflook – 6 laurierblaadjes – 2 eetlepels komijnzaad

Voor de saus: 1 blik witte bonen( ½ l) – 1 teentje knoflook

Bereiding:

Snij de aubergine en de zoete aardappel(geschild) in de lengte in vieren. De sjalotten in de lengte in tweeën en de butternut in maantjes. Plet de knoflook in de schil. Doe de groeten, de knoflook en de laurierblaadjes in een ovenschotel. Kruid flink met zwarte peper, de komijnzaadjes en een beetje zout. Giet er een flinke scheut olijfolie over en meng voorzichtig zodat alle groenten goed onder de olie zitten. De aubergines kan je best 2 keer met een borsteltje inwrijven met olie. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet deze 40 minuten in de oven op 180°C.

De laatste 5 minuten haal je de folie weg zodat de groenten mooi kunnen bruinen, zonder te verbranden.

Maak intussen het sausje. Snipper het lookteentje fijn. Laat de witte bonen uitlekken. Doe ze samen in een blender met de knoflook. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en kruid met peper & zout. Mix en voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe tot je een dikke pasta krijgt.

Serveer de groenten met deze saus.

 

18:08 Gepost door Colombine in Vegetarisch | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.