04-06-17

Gegrilde kalfskroon met lentegroenten en krieltjes

 

2 personen – 60 minuten

Benodigdheden: enkele takjes rozemarijn – enkele takjes citroentijm – 2 dl olijfolie voor de salsa verde – 1 eetlepel mosterd – 10gr kappertjes – 10 gr augurken – ½ bussel basilicum – ¼ bussel platte peterselie – 200gr prinsessenboontjes – 1 bussel jonge wortelen – 2 tenen knoflook – krieltjes – kalfskroon met been(of varkenskroon) voor 2 personen= 2benen – peper & zout – olijfolie - 1 courgette – sap van ½ citroen – grof zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het vlees tussen het bot in dikke plakken en kruid met peper & zout
  • Was en halveer de aardappelen. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper & zout
  • Kneus de knoflook en leg de teentjes bij de aardappelen
  • Zet de aardappelen in de voorverwarmde oven
  • Breng water aan de kook met een snuifje zout
  • Zet een grote kom klaar met ijsblokjes en water
  • Was de wortelen en verwijder het groen. Snij ze in stukken
  • Kook de wortelen beetgaar in het water. Haal ze met een schuimspaan uit de kookpot en leg ze in het ijswater.
  • Haal de toppen van de boontjes en kook ze beetgaar. Koel ze in het ijswater.
  • Halveer de courgette en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in even grote stukken als de wortelen. Kook de courgette kort in het water en laat afkoelen in het ijswater.
  • Wrijf het vlees in met olijfolie. Kleur het rondom in de grillpan. Draai het vlees tijdens het grillen een kwartslag zodat je een mooi ruitpatroon krijgt.
  • Leg het vlees in een ovenschaal en laat ongeveer 15 minuten verder garen in de oven. Draai het vlees na 10 minuten om en laat verder garen.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
  • Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken. Stoof ze in de olijfolie.
  • Haal de aardappelen en het vlees uit de oven. Draai het vlees om en laat rusten.
  • Doe de aardappelen bij de groenten. Voeg een scheutje water toe en laat alles onder deksel even garen.

Salsa Verde

  • Haal de blaadjes van de peterselie en van de basilicum. Doe ze in de hakmolen of blender.
  • Doe er de augurken, kappertjes en mosterd bij. Mix grof.
  • Giet de olijfolie en het sap van de citroen erbij. Proef en kruid de saus met peper & zout.

 

  • Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Hak ze fijn en doe ze bij de groenten. Kruid de groenten met peper & zout.
  • Snij het vlees in plakjes.
  • Serveer het vlees met de groenten en de salsa verde. Werk af met een snuifje grof zout en versgemalen peper.

14:29 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.