14-05-17

Seldersoep met kruidenroom en kip

 

45 minuten

Benodigdheden: 2 l verse kippenbouillon – scheutje citroensap – handvol peterselie – handvol verse dragon – handvol verse basilicum – handvol verse bieslook – handvol verse kervel – 2 dl room – klontje boter – 1 dl Noilly Prat - 2 groene selder – 1 bouquet garni – 1 steranijsje – 2 ajuinen – 1 lookteentje - selderzout – peper & zout

Bereiding:

  • De basis voor de soep is kippenbouillon. Vers getrokken van kippenbillen met Daarna zeven. De bouillon houden en het kippenvlees.
  • Pel de uien en snij ze grof. Pel de look en snij het teentje in stukjes.
  • Verhit een soepketel en smelt er een klontje boter in.
  • Stoof de stukken ui en de snippers look. Vermijden om ze te kleuren.
  • Spoel de selder schoon en snij de selder in stukjes. Voeg ze bij de uien en laat de groenten nog enkele minuten stoven.
  • Het kruidentuiltje toevoegen samen met het steranijs.
  • Giet de Noilly Prat bij de groenten en laat ze nog even stoven, zodat de alcohol grotendeels verdampt.
  • Schenk de gezeefde kippenbouillon bij de gestoofde groenten.
  • Laat de soep 20 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Verwijder het steranijs en het bouquet garni.
  • Mix de soep glad met de staafmixer.
  • Kruid de soep met selderijzout en peper van de molen.
  • Verdeel het kippenvlees in stukken in de soep.

 

  • Schenk de room in een ruime mengschaal. Gebruik de ‘garde’ om de room half op te kloppen.

 

  • Spoel alle verse kruiden en verwijder de taaie steeltjes. Snipper de kruiden zo fijn mogelijk.

 

  • Meng de fijne kruiden onder de room en voeg wat peper van de molen en een snuifje zout toe. Proef de luchtige saus en verfris ze met een klein scheutje citroensap.

 

Lepel in elke soepkom warme seldersoep met stukje kip. Werk elke portie af met een schep luchtige kruidenroom.

 

  • .

20:33 Gepost door Colombine in Soepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.