07-05-17

Kip met bakkersaardappelen

 

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Kooktijd: 1h

Benodigdheden: 2 kippenbillen – 6 aardappelen – 1 grote ajuin – 1 lookteentje – 250ml kippenbouillon – 250 ml droge witte wijn – 50gr boter – 1 bouquet garni – 2 laurierblaadjes – peper & zout

Bereiding:

  • De oven voorverwarmen op 220°C. De aardappelen schillen en in schijven snijden. De ajuin fijn snipperen. In een ovenschotel de aardappelen en de fijngesneden ajuin alternatief neerleggen.
  • Het geperste lookteentje erover verdelen. Bedekken met de bouillon en de wijn. (De aardappelen moeten voor ¾ ondergedompeld zijn). Lichtjes kruiden met peper & zout.
  • De bouquet garni en het laurierblaadje in de vloeistof leggen. Bestrooien met nootje van boter. Er 2 overhouden voor de kip. De ovenschotel in de oven plaatsen voor ongeveer 30 minuten op 200°C.
  • De ovenschotel uit de oven halen. De kippenbillen erop leggen. Op iedere kippenbil een nootje boter leggen.
  • De ovenschotel terug in de oven plaatsen voor 30 minuten. Het is klaar wanneer de aardappelen goed gekleurd zijn en de kip gebakken.

12:51 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.