07-05-17

Gekonfijte citroenen met zout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigdheden: 1 bokaal van 350 ml – 1 goed snijdend mes – 1 steelpan - 2 citroenen – water – zout

Bereiding:

  • Goede de citroenen boenen. Nadien ze afdrogen. Iedere citroen in 4 snijden in de lengte maar niet tot het einde. De stukken mogen niet van elkaar gescheiden worden.
  • De citroenen openen en het binnenste zouten. De citroenen terug sluiten.
  • Ze samen dicht opeen in een propere en droge bokaal plaatsen.
  • De bokaal sluiten.
  • Na 2 à 3 dagen zullen de citroenen hun sap afgeven.
  • Indien de citroenen niet onder hun sap staan, bijvullen met vloeistof. Hiervoor 200 ml water koken in een steelpan. Laten afkoelen en 10gr zout toevoegen.

 

12:19 Gepost door Colombine in Tajine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.