01-05-17

Varkensgebraad met mosterdsaus en dragon

 

 

2 personen

Benodigdheden:  varkensgebraad van +/- 0,5 kg  - 1 dl droge witte wijn – 2,5 cl witte porto – 1 dl gevogelte bouillon – 20 cl lichte room – 1 soeplepel fijngehakte dragon – 1 soeplepel mosterd – boter – peper & zout

Bereiding:

In een grote kookpot de boter smelten en daarin het varkensgebraad laten kleuren en bakken. Peper & zout toevoegen alsook de witte wijn. Dit alles laten sudderen gedurende ongeveer ½ uur. Eventueel bouillon toevoegen zodat het niet aanbrandt. Het varkensgebraad warm houden onder alufolie. Ondertussen de porto toevoegen alsook de room en de fijngesneden dragon. Laten inkoken gedurende enkele minuten. De mosterd toevoegen. Eventueel nog kruiden met peper. De saus indikken.

Lekker met kroketten.

 

16:39 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.