26-04-17

Rundschenkel op zijn Marokkaans

 

2 personen – Voorbereiding: 30 min – kooktijd: 50 min

Benodigdheden: 1 grote rundschenkel van ongeveer 0,5kg – 1 lookteentje – 1 ajuin – 1 saffraan doosje – sap van ½ citroen – 1 soeplepel olijfolie – 1 soeplepel arachideolie  olie- ½ boeket platte peterselie – peper & zout – 2 tomaten – ½ koffielepel kurkuma – ½ koffielepel komijn – 150gr groene olijven

Bereiding:

  • De saffraan oplossen in een half glas warm water
  • De 2 soorten oliën verwarmen in een snelkookpan. Het vlees hierin laten kleuren.
  • De in stukjes gesneden tomaten toevoegen, alsook het geplette lookteentje, de helft van de saffraan oplossing, de kruiden, een glas water en een beetje zout.
  • Wanneer het begint te sudderen, de fijngesneden ajuin toevoegen.
  • De snelkookpan sluiten. Vanaf de stoom eruit komt, 15 minuten laten koken.
  • Gedurende deze tijd, de ontpitte olijven gedurende 3 minuten in kokend water leggen, waar er een ½ koffielepel kurkuma aan toegevoegd is. Deze operatie 3 keer uitvoeren. Iedere keer het water verversen om de bitterheid van de olijven te verwijderen. Laten uitlekken.
  • De snelkookpan openen. De olijven toevoegen, alsook de helft van de fijngesneden peterselie. Eventueel kruiden met een beetje peper.
  • De snelkookpan terug dichtdoen en verder laten koken gedurende 10 min.
  • Op het einde van de kooktijd, de rest van de saffraan oplossing toevoegen, de rest van de peterselie en het citroensap.

Lekker met couscous.

18:22 Gepost door Colombine in Snelkookpangerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.