26-04-17

Lauwe salade van aardappelen met gerookte spekblokjes, peterseliesaus en kurkuma

 

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – kooktijd: 25 min – Rust: 5 min

Benodigdheden: 3 à 4 aardappelen al gelang hun grootte – 1 doosje gerookte spekblokjes – enkele blaadjes sla – 4 takjes peterselie – 1 klein potje zure room – 2 koffielepels kurkuma in poeder – zwarte peper & zout

Bereiding:

  1. De aardappelen wassen en koken in gezouten water gedurende een 20 à 25 min.
  2. Ondertussen de peterselie wassen en fijn knippen. Enkele blaadjes houden voor de decoratie. De zure room mengen met de peterselie, kurkuma, een beetje zout en een beetje peper. De slablaadjes wassen en drogen. De spekblokjes bakken zonder vet toe te voegen.
  3. De aardappelen afgieten, laten afkoelen vooraleer ze te pellen. Daarna ze in schijfjes snijden.
  4. De blaadjes sla op het bord leggen, daarop de schijfjes aardappelen, het gebakken spek en de saus met kurkuma. Nog een klein beetje peper erop.

 

18:02 Gepost door Colombine in Aardappelgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.