17-04-17

Mexicaanse bonensoep

 

 

4 personen – Bereidingstijd: 30 min + 90 min garen

Benodigdheden: 500gr rundschenkel – 3 stengels selder – 2 grote wortelen – 1 rode paprika – 2 rode uien – 2 teentjes look – 1 rode chilipeper – 450gr rode boontjes, uit blik, uitgelekt – 400gr tomatenblokjes(uit blik) – 1 doosje tomatenpuree – ½  eetlepel komijnpoeder – ½  eetlepel gedroogde oregano – ½ koffielepel paprikapoeder – 1,5 liter runderbouillon – olijfolie – zout

4 eetlepels zure room – enkele takjes koriander

Bereiding:

Pel de rode uien en snij ze in fijne halve ringen. Pel de looktenen en plet ze tot pulp.

Snij de rode chilipeper open en verwijder de zaadjes. Snij het in fijne stukjes.

Verhit een beetje olijfolie in een ruime stoofpot, op een matig vuur. Stoof de uienringen en roer er de lookpulp en stukjes chilipeper doorheen.

Snij het vlees in kleine blokjes. Laat ze meestoven met de uien.

Snij de selder in kleine stukjes. Doe ze in de stoofpot en roer.

Schil de wortelen en de rode paprika. Snij ze deze groenten in kleine blokjes. Doe ze ook bij de stoofpot.

Strooi er de kruiden over.

Schep de tomatenpuree bij de groenten, roer. Voeg de tomatenblokjes toe.

Spoel de rode bonen en voeg ze toe in de soepketel.

Schenk water of bouillon bij de soep. Eventueel nog bijkruiden met een beetje zout. Zet de deksel op de pot en laat nu sudderen op een zacht vuurtje gedurende min 90 min. Het vlees moet boterzacht zijn.

Roer de zure room los. Schep in ieders bord een portie Mexicaanse bonensoep. Strooi er de korianderblaadjes over en serveer met de room om door de maaltijdsoep te roeren.

 

P.s.: dit is een gerecht van Jeroen Meus. De kruiden zijn aangepast alsook de hoeveelheid bouillon.

12:08 Gepost door Colombine in Soepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.