14-04-17

Gegrilde groenten met feta en Griekse pasta

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: +/- 1h

Benodigdheden: 2 tomaten – 1 venkel – ½ courgette – ½ rode paprika – 1 rode ui – 150gr feta – 200 gr Griekse pasta( Risone) – 2 soeplepels olijfolie – ½ koffielepel gedroogde tijm – ½ koffielepel gedroogde oregano – peper & zout

Voorbereiding:

  • De tomaten halveren en de rode ui in vieren snijden
  • Het hart uit de venkel halen. De rest in stukjes van 1 cm snijden
  • De courgette niet pelen. Snijden in kleine blokjes
  • De graantjes en de witte vezel van de paprika eruit snijden. Daarna in kleine stukjes snijden.
  • De feta verbrokkelen
  • De oven voorverwarmen op 220°C

Bereiding:

  • De tomaten in de ovenschaal leggen, met de gesneden kant naar boven. Bestrooien met peper & zout en enkele druppels olijfolie. Gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • In tussentijd, de rest van de groenten mengen in een slakom samen met de kruiden en de rest van de olijfolie.
  • Deze mengeling na 20 minuten toevoegen aan de tomaten. De kooktijd verlengen met 20 à 25 minuten. Daarna de feta erover strooien en verder laten garen gedurende 10 à 15 minuten.
  • Ondertussen de Griekse pasta in licht gezouten kokend water doen. De kooktijd zoals opgegeven op de verpakking. Laten uitlekken.
  • De gegrilde groenten opdienen samen met de pasta.

 

Risone is een soort van Griekse rijst. Héél lekker(niet zo droog als gewone rijst), maar hier bij ons moeilijk te vinden.

Ik vind ze enkel in Oberpallen.

 

 

 

17:10 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.