09-04-17

Varkenshaasje in kruidenrub met geroosterde wortelen

 

4 personen- Voorbereiding: 20 min – Bereiding: 30 min in de oven

Benodigdheden: 2 varkenshaasjes – 1,5 kg jonge wortelen met loof – 2 teentjes knoflook – 1 rode chilipeper – 1,5 kl honing – 1 kl gemalen komijn – olie – zout

Voor de kruidenrub: 3 kl gedroogde oregano – 3 kl gemalen komijn – 2 tl paprikapoeder – snuifje zout – 2 el olie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. meng in een kommetje alle ingrediënten voor de kruidenrub. Bestrijk er het vlees mee. Bak het in een pan met olie rondom goudbruin. Leg het vlees in een ovenschaal. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
  2. Schil de wortelen, laat een beetje het loof eraan. Pel de knoflook, snij ‘m in plakjes. Snij de chilipeper in ringetjes. Meng in een kommetje 1 ½ eetlepel olie met de knoflook, chilipeper, honing, komijn en een snuifje zout. Leg de wortelen in een ovenschaal en overgiet met het mengsel. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten garen in de oven.
  3. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het aan te snijden.
  4. Serveer met de worteltjes. Lekker met puree.

 

 

18:31 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.