04-04-17

Napoleons kip Marengo

 

2 personen – Bereidingstijd: 1h40 in het totaal

Benodigdheden: 4 kippenbouten – boter – 250gr champignons – 1 ui -1 teentje look – 1 eetlepel bloem – 50 ml cognac – 50 ml witte wijn – 3 tomaten – 2 takjes citroentijm -1 takje rozemarijn – 50 ml room – 100gr gepelde rivierkreeftjes – stokbrood – peper & zout

Bereiding:

Kruid de kippenboutjes met peper & zout.

Smelt een beetje boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Leg de bouten in de hete boter en bak ze langs beide zijden goudbruin.

Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Pel de ui en snipper ze. Pel de knoflook en plet ze.

Haal de gekleurde bouten ui de pot en leg ze even opzij. Bak de kwartjes champignon in het braadvet van de kip. Voeg en uisnippers en de geplette knoflook toe.

Roer en stoof de ui glazig.

Strooi de bloem in de pot en roer en dit om de saus te dikken.

Giet er de cognac over en flambeer.

Blus het vuur met de witte wijn en roer met een houten lepel de aanbaksels op de bodem van de pot los. Laat de meeste alcohol verdampen.

Was de tomaten en snijd ze in grove stukken. Voeg ze toe.

Kruid met de tijm, de rozemarijn, versgemalen peper en een snuifje zout. Leg de kippenbouten terug in de pot.

Laat 1 uur pruttelen onder deksel op een zacht vuurtje.

Giet daarna een scheutje room bij de kip en roer.

Hak de rivierkreeftjes grof en strooi de stukjes in de pot. Roer en laat ze even mee warm worden.

Lekker met stokbrood.

 

 

 

 

14:34 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.