27-03-17

Stoofpotje van kalfsvlees met madeira

 

2 personen – Bereidingstijd:  iets meer dan 1 uur

Benodigdheden: 400 gr kalfsragout – 1 wortel – 1 grote ui – 1 el bloem – 1,25dl witte wijn – 3,75dl kalfsfond – 0,5 dl madeira – 1 kruidentuiltje – 1 kl doosje tomatenpuree – 125gr champignons – 150gr diepvrieserwtjes – boter – olijfolie – peper & zout

Bereiding:

Hak de ui en de geschilde wortel in stukken. Snij de kalfsragout in blokjes. Bak het vlees in wat boter met de ui en de wortel. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Voeg de witte wijn, de kalfsfond, de madeira, het kruidentuiltje en de tomatenpuree toe. Roer opnieuw om, breng aan de kook en laat de stoofpot 1 uur sudderen. Roer af en toe. Snij de champignons in plakjes en stoof ze in wat olijfolie. Voeg de erwtjes en de champignons bij het kalfsvlees. Kruid met peper & zout. Voeg eventueel nog wat madeira toe.

Serveer de stoofpot met pasta, kroketjes of puree.

 

 

 

 

 

 

13:46 Gepost door Colombine in Kalfsgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.