24-03-17

Pot-au-feu du Sud met calamares

 

 

2 personen – Voorbereiding + bereiding: 20 min

Benodigdheden: 1 citroen – ½ venkelknol – krieltjes- 3 artisjokharten(ik heb die gebruikt die in olie liggen) – olijfolie –1 lookteentje - 3 kleine takjes citroentijm – 1 laurierblaadje – 5cl Ricard – 100ml groentebouillon – 1 snuifje saffraan – peper & zout

Bereiding:

  1. De citroen, venkel en de krieltjes wassen. De artisjokharten laten uitlekken. De artisjokharten in twee snijden.
  2. De kookpot verwarmen en daarna de olie in gieten, samen met het fijngesneden lookteentje, de citroentijm, het laurierblaadje en de citroen in vieren gesneden.
  3. De venkel in stukken snijden, alsook de krieltjes. Bijvoegen in de kookpot en laten sudderen. Ricard en bouillon toevoegen. Tot het kookpunt brengen.
  4. Het vuur terug minderen en verder laten sudderen gedurende ongeveer een 45 minuten. 10 minuten voor het einde de stukjes artisjokhartjes toevoegen. Nog een beetje bouillon toevoegen indien nodig. Kruiden met peper & zout. Het groen van de venkel toevoegen.

Lekker met calamares. Zowel met de gefrituurde als met de witte inktvisringen.

 

17:12 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.