13-03-17

Zeebaars met groenten in oven en puree

 

 

2 personen – Bereidingstijd: 45 min

Benodigdheden: 2 zeebaarsfilets – 3 tomaten – ½ venkel – 1 dikke wortel – 1 sjalot – 2 teentjes look – 150gr artisjokharten(opgelegd) – 100gr ontpitte olijven – 50gr kappertjes – 1 takje rozemarijn – enkele takjes oregano – enkele sprieten bieslook – 2 dl olijfolie – peper & zout

Bereiding:

  • Pel de sjalot en snij ze in grove reepjes. Kneus de gepelde tenen look
  • Snij het stuk venkel in grove stukken. Verwijder wel het taaie hart bij de steel van de groenten.
  • Snij de tomaten in grove stukken en doe hetzelfde met de geschilde wortel
  • Zet een braadslee op het fornuis. Stook er een matig vuur onder en schenk er een flinke bodem olijfolie in.
  • Doe de stukken sjalot, venkel, wortel en tomaat in de braadslee, samen met de gekneusde looktenen. Laat de groenten alvast stoven en roer af en toe. Voeg wat versgemalen peper en een beetje zout toe.
  • Snij de opgelegde artisjokharten in grote stukken en verdeel ze samen met de kappertjes en de kleine olijven over de groenten.
  • Breek een tak rozemarijn en verdeel het kruid samen met takjes oregano over de bereiding.

Meng alles.

  • Verwarm de oven voor tot 200°C
  • Leg de zeebaarsfilets bovenop de gestoofde groenten. Kruid ze met peper en zout.
  • Schuif de braadslee in de hete oven van 200°C en gaar de vis met de groenten in ongeveer 15 minuten
  • Zet de ovengrill even op, zodat het visvel wat kleur krijgt en krokant wordt.
  • Snipper de bieslook fijn.

Lekker met puree.

 

13:32 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.