12-03-17

Spaanse balletjes

 

2 personen

Benodigdheden: 350 gr gemengd gehakt – paneermeel – ½ rode paprika – 2 el pijnboompitten – 1 lente-uitje – olijfolie – peper & zout

Voor de tomatensaus: 1 kg rijpe tomaten – 1 ui – 1560 à 200 ml sherry – olijfolie- peper & zout

Bereiding:

  1. Maak eerst de saus. Pel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de uit en snipper hem fijn. Stoof de ui glazig in een pan met olijfolie en voeg de tomaten toe. Laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Roer geregeld om. Voeg ten slotte de sherry toe. Kruid de saus met peper en zout. Laat inkoken tot de gewenste dikte.
  2. Spoel de paprika, verwijder de steel en de zaadjes. Snij de paprika in fijne blokjes. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Meng het gehakt met de paprika, de pijnboompitten, de lente-ui en het nodige paneermeel. Breng op smaak met peper & zout.
  4. Rol balletjes van het gehakt en bak ze rondom bruin in een pan met olijfolie. Zet het vuur lager, overgiet met de tomatensaus en laat verder sudderen gedurende 15 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

16:09 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.