12-03-17

Entrecote met rode wijnsaus

2 personen

Benodigdheden: 1 grote entrecote of 2 mindere(200gr/stuk) – 1 rode ui - 1 bosje waterkers – 1 bosje radijzen – 2 lente-uitjes – 200 ml rode wijn – 2 takjes tijm – boter – peper & zout

Bereiding:

  1. Snipper de rode ui fijn, rist de blaadjes van de tijm. Fruit de rode ui en de tijm in een klein beetje boter. Voeg de rode wijn toe en laat tot de helft inkoken.
  2. Spoel en droog de waterkers, de radijzen en de lente-ui. Snij de radijzen in vieren e de lente-ui in ringen. Hussel alles door elkaar en breng op smaak met vinaigrette.
  3. Bak de entrecote(s) ongeveer 3 minuten aan elke kant. Alles hangt af van de dikte. Kruid met peper. Haal het vlees uit de pan en laat het nog enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Blus de pan met de gereduceerde rode wijn en roer het aanbaksel los, breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de entrecote met de waterkers-radijzensalade en de rode wijnsaus.

Lekker met o.a. kroketten, maar ook met puree.

15:51 Gepost door Colombine in Rundvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.