25-02-17

Heerlijke appeltaart

 

Benodigdheden: 1 rol kruimeldeeg – 4 grote golden appels of 8 kleine – 180gr kristalsuiker – 125gr boter – 1 nootje boter voor de taartvorm – 2 eieren – 25gr bloem

Bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op 150°
  2. De taartvorm nemen en beboteren tussen het papier en het deeg.
  3. De appels schillen en het hart eruit halen. Ze schillen in smalle reepjes.
  4. De suiker in een kom doen. De boter laten smelten tot ze een notenkleur krijgt. De boter over de suiker gieten en goed mengen. De eieren één per één toevoegen en mengen. De bloem toevoegen en goed mengen.
  5. De appels gelijk bedekken met deze bereiding.
  6. Eerst laten bakken in de oven op 150° tot de taart goudkleurig is. Daarna verder laten bakken op 120° gedurende 1h30.
  7. Het best lauw opeten.

12:31 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.