20-02-17

Hutsepotsoep met rookworst

(recept van Jeroen Meus iets aangepast)

 

2 personen

Bereidingstijd: 30 min – Gaartijd: 6 min

Benodigdheden: 400 ml kippenbouillon – 2 uien – 2 teentjes knoflook – 1 stengel prei – 1 wortel – 2 rapen – ¼ bloemkool – 100gr spruiten – boter – 75g gerookt spek – 2 blaadjes laurier – ¼ bosje peterselie – 250gr aardappelen – 2 rookworsten(hangt af van de grootte) – peper & zout

Bereiding:

Verwarm de kippenbouillon.

Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve ringen.

Pel de knoflook en plet tot pulp.

Spoel de prei en snij het wit in stukken van zo’n 5 cm.

Schil de wortel en de rapen en snijd ze in grove stukken. Jonge raapjes hoef je niet te schillen en kunnen zo in de soep.

Verdeel de bloemkool in roosjes. Maak de spruiten schoon; halveer de dikste.

Smelt een klontje boter in een hoge soepketel.

Stoof de uien.

Snij het spek in reepjes en bak het even mee.

Voeg de knoflook, de prei, de wortel, de rapen, de bloemkool en de spruiten toe.

Giet er de warme bouillon bij tot de groenten bijna onderstaan.

Bind de laurier, de tijm en de stengels van de peterselie samen tot een kruidentuiltje en gooi het in de bouillon.

Kruid met versgemalen peper en zout.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

Doe ze bij de groenten en zet een deksel op de ketel.

Laat 1 uur op een laag vuur sudderen.

Snijd de rookworst in stukken en snipper de peterselieblaadjes.

Serveerde de hutsepotsoep met stukjes worst en werk af met de peterselie.

 

21:57 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Heerlijk.
Ik ben hier ooit op bezoek geweest en ik ben blij deze blog terug te vinden. De grote verleider was de hutsepot, moet ik zeker eens proberen.
Ik kom hier zeker nog terug om eens goed rond te neuzen eb ideeën op te doen.

Gepost door: Gidsjoris | 20-02-17

Bedankt voor uw reactie. Ik vind het altijd tof te weten dat er iemand naar mijn blog komt kijken.

Gepost door: Myriame | 21-02-17

De commentaren zijn gesloten.