22-01-17

Rosbief met groentepannetje en dragonsaus

 

 

 2 personen – bereidingstijd: minder dan 60 minuten

Benodigdheden: +/- 600gr rosbief – 200gr snijbonen – 2 rapen – ½ courgette – dragon – krieltjes – 1 sjalot – 1 teentje knoflook – 1 ½ soeplepel zure room – dragon – boter – 1 dl rode wijn – 2 dl vleesbouillon(0,5 blokje opgelost in 2 dl heet water) – gedroogde tijm – 1 laurierblaadje – peper & zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de geschilde rapen in 2 en daarna in gelijke halvemaantjes. Kook de bonen en de raapjes 3 min onafgedekt gaar in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  • Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de rosbief aan alle kanten goudbruin. Leg in een ovenschotel en kruid met peper. Blus de braadpan met 1 dl water, schraap de braadresten los en giet bij de rosbief. Bak volgens het gewicht 20 min per 500gr rosbief in een voorverwarmde oven op 200°C.
  • Snipper de sjalot fijn. Doe samen met de rode wijn, de vleesbouillon, de tijm en het laurierblaadje in een steelpannetje en kook 10 min. op een hoog vuur(zonder deksel). Giet er op het einde het braadvocht van het vlees bij. Verwijder het laurierblaadje, haal van het vuur en klop 1 eetlepel koude boter onder de saus. Hou warm.
  • Kook intussen de krieltjes gaar in de schil in licht gezouten water. Giet af en snij in de lengte middendoor.
  • Snipper ondertussen het knoflook fijn en snij de courgette in gelijke staafjes van 1 cm breed. Smelt 1 eetlepel boter in de braadpan van het vlees en bak het knoflook en de courgettestaafjes 3 min. Voeg de snijbonen en raapjes toe en warm alles nog even op. Breng op smaak met peper & zout.
  • Snipper de dragon fijn en meng onder de zure room. Kruid met peper & zout.

 

  • Afwerking
  • Snij de rosbief in sneetjes, verdeel over de borden en lepel er de sjalotsaus over. Geef er de groenten en de krielaardappelen bij. Lepel een toefje dragonroom op de aardappelen.

 

 

 

15:21 Gepost door Colombine in Rundvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.