14-11-16

Blanket van kalkoen met spekreepjes

 

2 personen – Voorbereiding: 30 min – Bereiding: 40 min

Benodigdheden: 3 kalkoenfilets – 1 ui – 2 soeplepels lichte room – 1 vleesbouillonblokje – 1 soeplepel maïzena – 1 doosje gerookte spekreepjes – olijfolie - peper & zout, bieslook, paprika en komijn

Bereiding:

  1. De kalkoenfilets afspoelen met koud water. Ze daarna in blokjes snijden. De ui pellen en in stukjes snijden. In een kookpot een beetje olijfolie gieten en daarin de stukjes ui lichtjes laten kleuren op een zacht vuurtje.
  2. De stukjes kalkoenfilet toevoegen en gedurende enkele minuten laten kleuren op een zacht vuurtje. De kruiden toevoegen en laten sudderen gedurende enkele minuten. Ondertussen nu en dan roeren.
  3. Een beetje water toevoegen tot alles onderstaat. Het bouillonblokje toevoegen. Het vuur iets hoger zetten en laten verder sudderen. Onderwijl verder blijven roeren af en toe.
  4. Eénmaal gekookt, een beetje van de jus nemen en dit mengen met de lepel maïzena en nog een beetje water. Toevoegen aan de stoofpot en goed roeren zodat de saus dikt. De room toevoegen, mengen en van het vuur af doen.
  5. De spekreepjes bakken. Eénmaal gebakken, ze toevoegen aan de blanket. 1 à 2 min verwarmen op het vuur.

Lekker met rijst. Maar ook met frietjes.

 

 

14:31 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.