31-10-16

Lotte met garnalensaus

 

2 personen – bereidingstijd: 60 min

Benodigdheden: 2 wit van prei – droge witte wijn – 25gr boter – 400gr lotte – 2 koffielepels tomatenpuree – sap van ½ citroen – viskruiden – peper & zout – 1 dl lichte room – 25 gr bloem – 25 gr boter – 50 gr garnalen – 50 gr gruyère – 1 scheutje cognac – peterselie – wijn – boter – peterselie – 50gr tomaten in blokjes gesneden

Bereiding:

  • De gewassen prei zeer fijn snijden en gedurende 10 min koken in de boter en een beetje witte wijn.
  • Bedek hiermee de bodem van een ingeboterde vuurvaste schotel en leg daarop de lotte met viskruiden en peper & zout.
  • De tomatenpuree aanlengen met wat witte wijn, het citroensap en de viskruiden.
  • Dit mengsel over de vis gieten en de schotel afdekken met aluminiumfolie en laten gaar worden in de oven. 30 min op 200 graden.
  • De vis eruit nemen en apart warm houden.
  • Het stoofvocht uit de ovenschotel in een pan doen, room toevoegen en laten koken. Indien te weinig vocht een beetje water of witte wijn toevoegen.
  • Meng nu de 25gr bloem en de 25gr boeter in een potje zodat u een boterbloemmengsel krijgt. Roer dit voorzichtig onder de saus en laat nog even inkoken.
  • Neem van het vuur, voeg de garnalen, de gruyère en de cognac toe.
  • De saus afproeven. De warm gehouden vis op een schotel schikken en de saus hierover verdelen. Afwerken met de gesnipperde peterselie en de gesneden tomatenblokjes.

Lekker met aardappelpuree.

12:10 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.