14-10-16

AARDAPPELRÖSTI MET TOMATEN EN RUCOLA

 

 

 4 personen

 

1 kg vastkokende aardappelen – 500g kerstomaten – 100g rucola – 50g boter + 50 g olie – 4 el olijfolie – 1 teentje knoflook – zout – peper uit de molen

 

  1. Schil de aardappelen en spoel ze. Dep ze droog en rasp ze grof.  Kruid goed met peper en zout.  Verdeel de aardappelschilfers(10 à 12 minuten aan elke kant).   Laat  uitlekken op keukenpapier.  Hou de rösti warm op een met bakpapier beklede bakplaat in een oven van 150°C.
  2. Spoel de kerstomaten en snij ze in twee. Pel de knoflook en pers het teentje uit boven de tomaten.   Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.  Spoel de rucola, dep droog en hak iets fijner.  Neem de rösti uit de oven en leg op een met aluminiumfolie bekleed rooster.  Verwarm de ovengrill voor.  Verdeel de tomaten over de rösti en leg de tomatenrösti op de hoogste stand 3 à 5 minuten onder de grill.  Garneer voor het serveren met rucola. 
  3. Lekker met hamburgers of gehaktballen.

 

22:21 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.