08-10-16

Gebraden kip met mousseline van appels en knolselder, gesauteerde krieltjes

 

 

4 personen – 30 minuten + 40 minuten braadtijd

Benodigdheden: 1 kip – ½ knolselder – 4 Jonagold appels – 400gr krieltjes – 2 lookteentjes – enkele  takjes tijm – enkele takjes rozemarijn – 1 soeplepel kippenkruiden – 1 kaneelstokje – 1 snuifje nootmuskaat – 2 soeplepels suiker – 4 soeplepels olijfolie – 2 soeplepels boter – peper & zout

Bereiding:

  1. Leg de kip in een ovenschotel en kruid met de kippenkruiden.
  2. Was de krieltjes en leg ze rond de kip in de ovenschotel.
  3. Knip de tijm en de rozemarijn fijn. Pers de lookteentjes. Bestrooi er de krieltjes mee. Overgiet de kip en de krieltjes met 4 soeplepels olijfolie. Laat ongeveer 40 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°. Nu en dan besprenkelen met het braadvocht.
  4. De halve knolselder en de appels schillen en in kleine stukjes snijden.
  5. 2 soeplepels boter laten smelten in een kookpan. Hierin de knolselder en de appels stoven. Suiker, kaneelstokje en een beetje water toevoegen. Laten sudderen ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje. Daarna ze voorzichtig fijnstampen met een puree stamper zodat je een fijne mousseline verkrijgt. Kruiden met een beetje nootmuskaat.
  6. De mousseline opdienen met een stuk kip en enkele gesauteerde krieltjes.

12:01 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.