30-09-16

Kabeljauwhaasje met rucolapesto, tomaat en erwtenstoemp

 

2 pers. – 35 min

Benodigdheden: aardappelen, geschild en in blokjes gesneden – 350gr kabeljauwhaasje – olijfolie – 2 takken trostomaatjes – 250gr diepvrieserwten – zwarte peper – zout

Voor de pesto: 2 handen rucola – een 7-tal basilicumblaadjes - 2 el pijnboompitten – 20gr Parmezaanse kaas – 1 klein teentje knoflook – 4 el olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de rucola en snij ze fijn. De pijnboompitten best eerst in een mortier in kleine stukjes pletten. Het lookteentje in stukjes snijden. Mix daarna alle ingrediënten voor de pesto.
  3. Leg de vis in een vuurvaste schotel met wat olijfolie. Doe de pesto op de vis en leg er de tomaatjes erbij. De tomaatjes eventueel in twee snijden. Laat 15 à 20 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  4. Kook of stoom de aardappelen gaar.
  5. Breng water met wat zout aan de kook. Voeg de erwtjes toe zodra het water kookt. Laat ze even blancheren en spoel ze onder koud water zodat ze hun mooie groene kleur behouden.
  6. Plet de aardappelen met de erwtjes. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout.

 

 

 

20:40 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.