27-09-16

Gemarineerde kwarteleitjes

Benodigdheden: 1 doosje kwarteleitjes (18 stuks)- 1 kleine ui - 4 zoetzure augurkjes -1.5 dl olijfolie- 2 el droge sherry - 2 el kleine kappertjes -2 tl paprikapoeder - 2 el fijngesneden peterselie - zeezout en verse peper

 

Leuk om ze te serveren in een leuk amuse schaaltje, bakje of lepel.

Bereidingswijze

  • Breng in een steelpan ruim water aan de kook en kook de kwarteleitjes in ca 3 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in heel smalle ringen en de augurk in plakjes
  • Meng in een grote kom de olijfolie, sherry, kappertjes, paprikapoeder , peterselie, zeezout en peper en schep de kwarteleitjes, uienringen en augurken erdoor.
  • Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Serveer de gemarineerde kwarteleitjes in leuke kleine schaaltjes als een soort amuse

 

 

18:15 Gepost door Colombine in Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.