16-09-16

Een zomerse zonnige omelet met kerstomaatjes, parmezaan en piment d’Espelette

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min – Bereiding: 10 min

Benodigdheden: 4 eieren – 4 sneetjes brood – boter – een tiental kerstomaatjes – 3 takjes peterselie – 3 soeplepels room – piment d’Espelette in poeder – geraspte parmezaan – peper & zout

Bereiding:

  1. Het brood diagonaal in 2 snijden zodat je driehoeken krijgt. Ze grillen onder de grill of in de broodrooster.
  2. De kerstomaatjes wassen en in 2 snijden. De peterselie wassen en fijn knippen.
  3. De eieren opkloppen, de room, peterselie en piment d’Espelette toevoegen(volgens eigen smaak). Kruiden met peper & zout.
  4. Een pan opwarmen met een beetje boter. De driehoekjes van het brood rond de boord van de pan plaatsen en dan de geklopte eieren erin gieten.
  5. Laten klaarmaken op een zacht vuur. Eens de omelet begint vaster te komen, de halve kerstomaatjes toevoegen en bestrooien met de parmezaan.

 

 

17:37 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.