04-09-16

Varkensfilet met citroen en palmharten

 

 

2 personen – Voorbereiding: 25 min – Bereiding: 45 min

Benodigdheden: 1 varkensfilet – 1 soeplepel eend vet – 1 soeplepel room – 1 ui – 4 lookteentjes – 3 soeplepels zachte paprika, bij paprika forte maar 2 soeplepels gebruiken – 3 soeplepels fijngesneden peterselie – 8 soeplepels citroensap & enkele zestes – 20 cl water – peper & zout – 1 doos palmharten

Bereiding:

  1. De varkensfilet in stukken snijden van +/- 3 cm dikte en ze bakken op hoog vuur in het eend vet.
  2. Eens het vlees gekleurd is, het uithalen en bewaren.
  3. In dezelfde pan & vet, de fijngesneden ui & geperste lookteentjes toevoegen. Daarna paprika, peterselie, citroensap, zestes & het vlees toevoegen.
  4. 20cl water toevoegen. Kruiden met peper & zout. Deksel erop en laten sudderen op een laag vuur tot wanneer de saus ingedikt is.
  5. De room toevoegen, laten verwarmen zonder te laten koken.
  6. Opdienen met de palmharten, lichtjes opgewarmd.

 

 

 

14:51 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.