31-08-16

Krieltjes Cajun en worst

 

 

2 personen – Bereiding: 25 minuten

Benodigdheden: 10 krieltjes – 2 soeplepels olijfolie – ½ soeplepel Cajun kruiden – 1 appelsien – 2 koffielepels verse basilicum – 2 worsten

Cajun kruiden: 1 koffielepel paprika – 1 koffielepel lookpoeder – ½ koffielepel gedroogde oregano – ½ koffielepel Cayenne peper – ½ koffielepel zwarte peper – ½ koffielepel ajuinpoeder – ½ koffielepel gedroogde tijm – ¼ koffielepel komijnzaadjes – ½ koffielepel gedroogde basilicum – ½ koffielepel piment – ½ koffielepel zout

Bereiding:

  1. Cajun kruiden: alle ingrediënten mengen en in een afgesloten bokaal bewaren.
  2. De krieltjes wassen en drogen. De olijfolie verwarmen in een pan. De aardappelen toevoegen en kruiden met een ½ soeplepel Cajun kruiden. De aardappelen bakken op een zacht vuur.
  3. De worsten in stukken van ongeveer 3 cm snijden. Ze bakken samen met de aardappelen. Nog een beetje Cajun kruiden toevoegen. Ze laten bakken tot ze goed gekleurd zijn.
  4. De appelsien wassen en in schijven en kwartjes snijden. De schijfjes toevoegen in de pan en de braadtijd iets verlengen.
  5. De worst en de krieltjes serveren op de schijven appelsien en versieren met de kwartjes van de appelsien.
  6. Versieren met de fijngehakte basilicum.

 

 

18:28 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.