29-08-16

Geroosterde kip met citrus en olijven

 

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 30 min oven.

Benodigdheden: 2 kipfilets – schil van 2 appelsienen – schil van 2 citroenen – 1 potje olijvenmix 150gr – 1 kleine venkel – gemengde sla – olijfolie – zout – ½ bolletje knoflook – mayonaise – sherry

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200°C. Schik de kipfilets en het bolletje knoflook, met schil, in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Rooster 10 à 15 minuten in de oven. Voeg de olijven, de sinaasappel- en citroenschil toe. Laat nog 10 à 15 minuten verder in de oven garen of tot de kip volledig gaar is.
  2. Duw de teentjes knoflook uit de schil en meng ze onder de mayonaise. Voeg een scheutje sherry toe. Meng tot een gladde saus.
  3. Spoel de venkel en snij met een dunschiller in lintjes. Meng de venkel met de gemengde sla en lepel er wat knoflooksaus over.
  4. Snij de kipfilets in plakjes en serveer met de salade.

Lekker met quinoa.

Indien je geen quinoa lust, zijn gebakken patatjes ook lekker hierbij.

 

16:18 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.