18-08-16

Spiegelei – Garnaal

 

 

2 personen

Benodigdheden: gezouten boter – 4 eieren – 1 gepelde tomaat in blokjes gesneden – kerstomaatjes in alle kleuren – 150gr gepelde garnalen – 1 koffielepel versnipperde bieslook – verse gesnipperde basilicum – geraspte parmezaan – zwart gemalen peper- fleur de sel

Bereiding:

  • Verhit de steelpan met antikleeflaag op een matig vuur om de eieren te bakken.
  • Smelt de gezouten boter en zet het vuur zachter.
  • Breek de eieren voorzichtig open en laat ze voorzichtig in de pan glijden zodat de dooier niet breekt.
  • Laat het eiwit stollen en zorg ervoor dat de dooier vloeibaar blijft.
  • Voeg de in tweeën gesneden kerstomaatjes en de tomatenblokjes toe en laat een minuutje mee opwarmen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen, bieslook en basilicum toe.
  • Strooi wat parmezaan over het pannetje.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met wat zwarte peper en fleur de sel.

Lekker met een baguette.

 

 

 

09:18 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.