18-08-16

Gemarineerde kippenbouten met guacamole

 

 

2 personen – voorbereiding: 15 min + 30 min marineren + 15 min in de oven

Benodigdheden:  6 kippenbouten – 2 avocado’s – sap van 1 limoen – enkele druppels tabasco – 1 el olijfolie

Voor de marinade: 2 teentjes knoflook, geperst – ¼ koffielepel chilivlokken – 1 kl korianderpoeder – 2 el olijfolie – 2 el sherry – 1 kl paprikapoeder – peper & zout

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg er de kippenbouten in en laat 30 minuten en laat 30 minuten in de koelkast marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit en plet met een vork. Meng er het limoensap en de olijfolie door. Breng op smaak met tabasco. Dek af en zet koel weg.
  3. Schik de boutjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster zeker 30 minuten in de oven.
  4. Serveer de kippenbouten met de guacamole. Giet er wat braadvocht over. Werk af met verse koriander.

Lekker met stokbrood.

 

 

 

09:18 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.