11-08-16

Stoemp van andijvie, spekboontjes en boerenworst

 

 

2 personen

Benodigdheden: 2 boerenworsten – 1 klontje boter – peper & zout

Voor de stoemp: ½ andijvie – peper & zout – ½ kg aardappelen – nootmuskaat – 125gr mascarpone – 1 klont boter

Voor de groene boontjes: 300ml bruine fond – 1 scheutje rode porto – 200gr groene boontjes – 6 sneetjes gerookt spek – ¼ bosje platte peterselie – peper & zout – 1 el mosterd

Bereiding:

  1. Schil en stoom de aardappelen en stamp tot puree.
  2. Zet een pot water op het vuur. Dop de boontjes en kook ze gaar in kokend water. Giet af en schrik dadelijk onder koud water.
  3. Snij de andijvie fijn en stoof aan in een klont boter. Eenmaal geslonken, voeg de mascarpone toe. Meng de andijvie met de puree tot stoemp. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Snij het spek in fijne reepjes en bak ze krokant. Voeg de fond toe.
  5. Doe er de boontjes bij, voeg een scheutje porto en een lepel mosterd toe.
  6. Laat even inkoken, kruid af met peper en meng er(eventueel) de fijngesneden peterselie onder.
  7. Bak de worsten in een klontje boter en kruid met peper en zout.
  8. Dresseer de stoemp met worst en spekboontjes.

 

 

15:55 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.