11-08-16

Kabeljauw met gekonfijte tomaten en kappers

 

 

 

 

 

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 10 min

Benodigdheden: 2 kabeljauwmoten – 5 pruimtomaten – 1 handvol rucola – 2 lookteentjes – 1 soeplepel kappers – 4 soeplepels olijfolie – 1 zakje court-bouillon – peper & zout

Bereiding:

  • Het zakje court-bouillon oplossen in een kom met koud water. De kabeljauwmoten hierin leggen en zachtjes tot de kook aanbrengen en dit gedurende ongeveer 5 minuten. Het mag niet koken.
  • De tomaten in vieren snijden. Ze met op de kant met de schil in een pan leggen met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooien met de fijngesneden lookteentjes, peper & zout. Ze op hoog vuur laten stoven gedurende 5 minuten. Ze daarna draaien en nog verder laten stoven gedurende enkele minuten.
  • De kabeljauw laten uitlekken en op de borden leggen. Ze besprenkelen met de overgebleven olijfolie en kruiden met versgemalen zwarte peper. De tomaten toevoegen, alsook de uitgelekte kappers. Rucola erover strooien.

Lekker met krieltjes

 

 

13:58 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.