24-04-16

Gevuld varkenshaasje uit de oven

 

 

4 personen – 45 minuten

Benodigdheden: 1 varkenshaasje van +/- 800gr of 2 kleinere – 250gr tros-tomaatjes(kerstomaatjes) – 1 takje rozemarijn – 100 ml droge witte wijn – verse salie om te garneren – olijfolie - peper & zout

Voor de vulling: 1 ui – ½ onbehandelde citroen – 50gr zongedroogde tomaatjes – 4 sneetjes oud brood – 1 el kappertjes – 2 takjes peterselie – 1 handje salie – olijfolie – peper & zout

Bereiding:

  1. Maak de vulling. Pel en snipper de ui en fruit in wat olie. Snij de korsten van het brood en hak het broodkruim fijn. Hak de tomaatjes. Spoel de salie en de peterselie, schud droog en hak fijn. Laat de kappertjes uitlekken. Rasp de schil van de citroen. Meng alles en kruid met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C. Snij het vlees overlangs open, maar niet helemaal door en leg het open. Verdeel er de vulling over, klap het vlees dicht, kruid het met peper en zout en bind op.
  3. Leg het vlees in een ingevette ovenschaal. Spoel de tomaatjes, snij ze door en leg die ook in de schaal. Strooi er de rozemarijnblaadjes bij en besprenkel met 1 el olijfolie.
  4. Bak het varkenshaasje 25 minuten in de oven. Haal het vlees uit de schaal, wikkel het in aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten. Giet de wijn bij de aanbakresten in de ovenschaal, schraap los en laat inkoken.
  5. Snij het vlees en serveer met de tomaatjes, gebakken aardappelen, salie en de saus.

PS: het overschot van de vulling heb ik gewoon bij het vlees in de ovenschaal gelegd.

 

15:01 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dat moet heel lekker

Gepost door: Terriere | 25-04-16

De commentaren zijn gesloten.