10-04-15

Waterzooi van vis

 

 

4 tot 6 personen – Duur tijd: +/-35 minuten

Benodigdheden: 300g zalmfilet, in blokjes – 250gr kabeljauwfilet, in blokjes – 300 gr grietfilet, in blokjes – 50 gr garnalen – 2 wortelen – 3 preiwitten – aardappelen – 30gr boter + extra – 1 l visbouillon -30gr bloem – 100 ml droge witte wijn – 200 ml room – peper & zout

Bereiding:

1.      Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Schil de aardappelen en snij in kwarten. Fruit de groenten en de aardappelen aan in wat boter.

2.      Doe er de visbouillon bij en breng aan de kook. Zet het vuur zachter, doe er de vis bij en laat 10 à 15 minuten garen.

3.      Meng de bloem en de boter met behulp van een vork tot een roux. Doe de witte wijn en de room bij de waterzooi en laat warm worden. Voeg beetje bij beetje de roux aan de waterzooi toe tot de saus gebonden is. Roer voorzichtig en kruid met peper & zout.

4.      Bestrooi de waterzooi met bieslooksnippers en de garnalen en serveer.

 

 

 

 

 

17:29 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Het recept is perfect en heel lekker

Gepost door: Terrière | 22-04-15

Het recept is perfect en heel lekker

Gepost door: Terrière | 22-04-15

De commentaren zijn gesloten.