09-02-13

Gegrilde eendeborstfilet met foie gras saus

 

 


 

2 personen

Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 10 min

Benodigdheden: 1 eendeborstfilet (voor grote eters; 1 per persoon) – 25cl room – 1 klein doosje foie gras – grof zout& peper – piment d’Espelette – champignons

1.       De room in een panneke gieten en op een zacht vuurtje opwarmen. Kruiden met peper, zout en piment d’Espelette.

2.       De foie gras in kleine blokjes snijden en toevoegen bij de room. Na 2 minuutjes alles mixen en zachtjes laten inkoken.

3.       Het vet van de eendeborstfilet in ruiten insnijden. Kruiden met peper en piment d’Espelette.

4.       Het vlees bakken op de barbecue of op een grill(of in een grillpan). Het vlees altijd eerst op de velkant bakken. Lichtjes kruiden met zout. Ongeveer 5 minuten grillen.

5.       Het vlees draaien en nog eens 5 minuten grillen.

6.       De eendeborstfilet in schijven snijden en bedekken met de saus met foie gras.

Lekker met gebakken patatjes en champignons.

16:50 Gepost door Colombine in Eendgerechten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Moeten de champignons na die 2 minuutjes ook in de saus (hierboven staat immers "alles mixen").
Niet duidelijk is dus wat er met de champignons moet gebeuren???!!!
Aan het eind staat weer "lekker met patatjes en champignons". Wat doe je met die champignons?

Gepost door: Rob v.d. Ouwelant | 23-12-13

Wat de champignons betreft, dit is enkel een tip van wat je als groente erbij kunt geven. Dus de champignons stoven op de normale manier.
Prettige Feesten!

Gepost door: Myriame | 24-12-13

De commentaren zijn gesloten.