03-11-11

Varkenshaasje met schorseneren en knolselderpuree

 


4 personen

2 varkenshaasjes – 1kg vastkokende aardappelen – ¼ knolselder -  1 bussel schorseneren of diepvries – 1 l volle melk – 200ml kalfsfond – 200ml room – 1 el graanmosterd -  ¼ bosje gesnipperde peterselie – boter – nootmuskaat – peper en zout

 

1.       Maak alle groenten schoon.  Snij de aardappelen en de knolselder in blokjes.  Trek de schorseneren met de dunschiller in lange slierten.

2.       Kook de aardappelen en schorseneren apart beetgaar in gezouten water.

3.       Kook de knolselder gaar in de melk.  Giet af en pureer met een klontje boter.  Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

4.       Kruid de varkenshaasjes met peper en zout.  Bak ze snel rondom in boter en laat dan zachtjes  verder garen.  Neem ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

5.       Blus de pan met de fond en schraap de aanbaksels los.  Roer er de mosterd door en laat inkoken. Werk af met de room.

6.       Bak ondertussen de aardappelen en de schorseneren elk apart in boter.  Kruid met peper en zout.  Bestrooi de aardappelen met peterselie.

7.       Serveer het vlees met de groenten en de saus.

11:57 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

waar dit recept gevonden ?

Gepost door: jeanxf105 | 03-11-11

In een libelle van begin dit jaar.

Gepost door: Myriame | 03-11-11

De commentaren zijn gesloten.