27-09-16

Gemarineerde kwarteleitjes

Benodigdheden: 1 doosje kwarteleitjes (18 stuks)- 1 kleine ui - 4 zoetzure augurkjes -1.5 dl olijfolie- 2 el droge sherry - 2 el kleine kappertjes -2 tl paprikapoeder - 2 el fijngesneden peterselie - zeezout en verse peper

 

Leuk om ze te serveren in een leuk amuse schaaltje, bakje of lepel.

Bereidingswijze

  • Breng in een steelpan ruim water aan de kook en kook de kwarteleitjes in ca 3 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in heel smalle ringen en de augurk in plakjes
  • Meng in een grote kom de olijfolie, sherry, kappertjes, paprikapoeder , peterselie, zeezout en peper en schep de kwarteleitjes, uienringen en augurken erdoor.
  • Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Serveer de gemarineerde kwarteleitjes in leuke kleine schaaltjes als een soort amuse

 

 

18:15 Gepost door Colombine in Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Borrelhapje litchis & roze garnalen

 

 

6 personen – Bereiding: 20 minuten

Benodigdheden: 100gr roze garnalen – 1 grote doos litchis  - muntblaadjes – peper

Bereiding:

De litchis laten uitlekken. Een muntblaadje in de litchi steken samen met een garnaal. De kop eerst insteken.

Alles vaststeken met een houten prikker.

Eventueel kan je nog een beetje kruiden met peper.

 

18:11 Gepost door Colombine in Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-16

Koude soep van avocado en spinazie

 

 

Bereiding: 20 minuten

Benodigdheden: 2 rijpe avocado’s – sap van 1 citroen – 300gr jonge spinazie – 1 lookteentje – 1 pijpajuintje – platte peterselie – olijfolie – 1 potje zure room

Bereiding:

  1. Het lookteentje pellen en in kleine stukjes snijden. Laten kleuren in een beetje olijfolie
  2. De spinazie wassen en laten uitlekken. Enkele blaadjes reserveren voor de decoratie. De rest mengen met de look en laten inkoken tot de helft.
  3. De avocado’s in twee snijden. De noot eruit halen. Het vruchtvlees in de blender doen samen met het citroensap.
  4. De spinazie toevoegen samen met een goede scheut water.
  5. Alles mixen. Eventueel water toevoegen om een gladde soep te bereiken. Kruiden met vers gemalen zwarte peper en fleur de sel.
  6. Het pijpajuintje in kleine stukjes snijden.
  7. De zure room lichtjes opkloppen en eventueel kruiden met zwarte peper.
  8. De soep in kommetjes gieten samen met enkele stukjes pijpajuin, een beetje platte peterselie en een blaadje spinazie. Versieren met een klein beetje zure room.

Eventueel bijkruiden met een groenten blokje.

 

 

21:09 Gepost door Colombine in Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-03-14

Italiaanse antipasti

 

 

 

 

Benodigdheden: 125gr mozzarella, uitgelekt- 50gr parmaham - 400gr artisjokken, uitgelekt- 4 rijpe vijgen – 1 kleine mango

Dressing: sap van 1 sinaasappel - raspsel van 1 halve kleine sinaasappel -1 eetlepel gezeefde tomaten- 1 tl grove mosterd-4 el magere yoghurt - peper en zout - verse blaadjes basilicum.

 

Bereiding:

Snijd de mozzarella in 12 staafjes van 6cm lang. Wikkel een plakje ham rond elk stukje mozzarella en leg de rolletjes op een platte schaal.

Halveer de artisjokharten en snijd de vijgen in vieren.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Schik alles op een schaal.

Doe voor de dressing het raspsel van de sinaasappel in een kom. Voeg het sinaasappelsap erbij.

Voeg de gezeefde tomaten, mosterd, yoghurt en peper en zout toe en meng alles elkaar goed door.

Schenk de dressing in een schaaltje.

Geef er stokbrood bij en dep er de heerlijke dressing mee op.

 

14:26 Gepost door Colombine in Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-12-13

Chorizo gemarineerd in witte wijn

 

 


 

6 personen – Voorbereiding: 5 min – Bereiding: 15 min

Benodigdheden: 500g chorizo in plakken(1cm) – 1 ui – 15cl witte wijn-2 soeplepels olijfolie – peper

Bereiding:  De olijfolie opwarmen in een pan, hierin de fijngesneden ui laten kleuren en daarna de plakken chorizo toevoegen. Laten stoven gedurende 3 min en dan de wijn toevoegen.

De bereiding naar het kookpunt brengen, daarna het vuur minderen en het deksel erop leggen. Gedurende 10 min laten sudderen.

Van het vuur wegnemen en laten afkoelen.

De plakken chorizo laten uitlekken, in een schaal leggen en serveren met aperitiefstokjes.

 

 

12:59 Gepost door Colombine in Aperitiefhapjes | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |